Potrzebne składniki:

  • Ryż- 50g ( drobne ziarna, ja użyłam takiego do sushi – według mnie świetnie się sprawdza)
  • Mleko 2% (lub napój roślinny)- 500ml
  • Masło – 1 łyżeczka
  • Miód – 1 łyżka
  • Cynamon – szczypta
  • Dowolny dodatek – u mnie prażona gruszka

Przygotowanie:

  • Mleko wlać do rondelka, dodać masło, sól i ryż
  • Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 40 minut ( co jakiś czas mieszając)
  • Pod koniec gotowania dodać miód oraz cynamon ( połączyć) 

Z porcji otrzymałam 2 porcje

Wartość odżywcza 1 porcji ( bez gruszki)

  • 288kcal
  • 9,3g białka
  • 9,2g tłuszczu
  • 41g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *