Potrzebne składniki:
- Filet z piersi kurczaka – 300g
- Makaron spaghetti- 150g
- Por – 1 mały kawałek ( białej części)
- Groszek konserwowy lub mrożony- 4 łyżki
- Olej- 1 łyżka
- Przecier pomidorowy – 200ml
- Natka pietruszki – 2 łyżki posiekanej
- Przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony, 3 łyżeczki bazylii, 2 łyżki przyprawy ( suszonych pomidorów)
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka pokrojonego w kostkę, smażyć do całkowitego ścięcia, przyprawić
- Dodać pokrojonego w półplasterki pora, zalać przecierem ( można dodać odrobinę wody, jeżeli będzie za gęsty)
- Po chwili dodać groszek oraz posiekaną natkę pietruszki
- Całość dusić ok 5 minut na małym ogniu
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu
Z przepisu otrzymałam 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji
- 496 kcal
- 45g białka
- 7,4g tłuszczu
- 58,5g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/wer.jpg
1499
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2020-11-05 10:11:482021-01-23 22:20:22Mięsne spaghetti z groszkiem
Pulpety pieczone na warzywach i ryżu
Ryż na mleku z masłem i cynamonem
Scroll to top