Makaron ze świeżymi pomidorami i tartym parmezanem
Potrzebne składniki:
- Makaron 400g
- Czosnek- 2 ząbki
- Pomidory – 5 sztuk
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
- Cebula- 1/2 sztuki
- Parmezan- 50g
- PRZYPRAWY:
- Sól i świeżo mielony pieprz- według uznania
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente
- Cebulę oraz czosnek drobno pokroić i zeszklić na oliwie
- Po chwili dodać pokrojone w kostkę pomidory ( ze skórą)
- Całość doprawić
- Pomidory dusić do miękkości (można dolać odrobinę wody)
- Pod koniec dodać połowę przygotowanego parmezanu oraz ugotowany makaron
- Całość wymieszać, doprawić
- Przed podaniem posypać parmezanem 🙂
Z przepisu otrzymałam 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji
- 452kcal
- 19,3g białka
- 6,2g tłuszczu
- 76g węglowodanów