Potrzebne składniki:

  • Ćwiartki-3 sztuki (ok. 800g)
  • Marchewka- 3 średnie sztuki
  • Pietruszka-  2 średnie sztuki
  • MARYNATA:
  • Olej- 3 łyżki
  • Czosnek – 2 ząbki starte na małych oczkach
  • Papryka słodka – 3 łyżeczki
  • Curry- 2 płaskie łyżeczki
  • Miód- 1 łyżka
  • Sól, Pieprz- według uznania
  • Majeranek- 1 łyżka
  • Woda- 4 łyżki

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki na marynatę połączyć
  • Ćwiartki można przekroić, opłukać, osuszyć
  • Każdy kawałek lekko ponacinać, włożyć do głębokiego naczynia
  • Marchewkę wraz z pietruszką obrać i pokroić w słupki, dodać do mięsa
  • Całość polać marynatą, wymieszać i odłożyć na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego( wraz z sokami powstałymi po marynowaniu) przykryć i piec przez 1,5h w 200stopniach C, termoobieg ( pod koniec odkryć i piec ok 8 minut)

Wartość odżywcza 1 ćwiartki (ze skórą)

  • 652kcal
  • 42 białka
  • 48g tłuszczu
  • 14,3g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *