Każdy kawałek lekko ponacinać, włożyć do głębokiego naczynia
Marchewkę wraz z pietruszką obrać i pokroić w słupki, dodać do mięsa
Całość polać marynatą, wymieszać i odłożyć na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc)
Po tym czasie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego( wraz z sokami powstałymi po marynowaniu) przykryć i piec przez 1,5h w 200stopniach C, termoobieg ( pod koniec odkryć i piec ok 8 minut)
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/02/146139119_1883750391785583_45094954283525216_n.jpg15431920Paulina Dopierałahttps://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.pngPaulina Dopierała2021-02-03 13:21:112021-02-03 13:21:16Ćwiartki z kurczaka w marynacie curry