Potrzebne składniki:
- Tapioka (kulki) – 1/4 szklanki
- Mleko 2% (lub napój roślinny)- 500ml
- Erytrytol (lub inny słodzik, ewentualnie cukier) – 2 łyżki
- Wanilia (można pominąć) – 1/2 łyżeczki
- Ulubione owoce np. konfitura, lub mus z mango
Przygotowanie:
- Mleko zagotować, dodać słodzik oraz tapiokę
- Całość gotować ok 20 minut ( co jakiś czas mieszając) do momentu uzyskania przezroczystych kulek
- Przelać do 4 małych szklanek/ pojemników i wstawić do lodówki ( na ok. 1h)
- Podawać z ulubionym owocem
Wartość odżywcza 1 deserku z konfiturą z porzeczki
- Energia -151kcal
- Białko -4,4g
- Tłuszcz- 2,7g
- Węglowodany- 27,2g
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/02/148153379_179403916876119_3262420559470917063_n.jpg
1036
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2021-02-09 11:27:282021-02-09 11:27:43Pudding z Tapioki
Ćwiartki z kurczaka w marynacie curryTradycyjne pączki z powidłami
Scroll to top