Potrzebne składniki:

  • Galaretka cytrynowa -2 op.
  • Galaretka pomarańczowa- 1 op.
  • Biszkopty – 1 op.
  • Banan- 5 sztuk
  • Masło- 120g
  • Cukier puder- 1/3 szklanki
  • Żółtko – 1 sztuka

Przygotowanie:

  • W 500ml gorącej wody rozprowadzić galaretki
  • Tortownicę wyłożyć biszkoptami
  • Cztery banany zetrzeć na tarce o małych oczkach
  • Żółtko utrzeć z masłem i cukrem
  • Następnie połączyć z galaretką cytrynową oraz banami ( odstawić, aż galaretka będzie delikatnie tężeć
  • Masę przełożyć do tortownicy i wstawić na godzinę do lodówki
  • Po tym czasie, na wierzchu położyć plasterki banana
  • Galaretkę pomarańczową rozprowadzić w 300ml gorącej wody,  wystudzić
  • Bananowiec zalać tężejącą galaretką
  • Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Z porcji otrzymałam 12 kawałków

Wartość odżywcza 1 kawałka

  • 218kcal
  • 3 g białka
  • 9,5 g tłuszczu
  • 30,5g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *