Potrzebne składniki:
- Ziemniaki średnie- 5 sztuk
- Cukinia- 1 mała sztuka
- Cebula biała – 1 sztuka
- Pomidor – 1 sztuka
- Papryka czerwona- 1 sztuka
- Filet drobiowy- 400g
- Olej- 3 łyżka
- Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki , 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżki bazylii
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, pozostałe warzywa również pokroić w plastry
- Warzywa włożyć do miski ( z wyjątkiem pomidora), dodać olej oraz wszystkie wymienione przyprawy- wymieszać i odstawić na 10 minut
- W tym czasie pokroić mięso w plastry, lekko rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem
- Warzywa układać na przemian z mięsem ( jak na zdjęciu)
- Wstawić do piekarnika na 30-40 minut (180 stopni C)
Z przepisu otrzymałam 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji
- 271,5 kcal
- 25g białka
- 7,7g tłuszczu
- 27g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/91907343_1995226970624171_6039191821718913024_n.jpg
995
1314
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2020-04-03 18:38:502021-01-24 13:24:14Zapiekanka mięsno-warzywna
Ryż smażony z warzywami i kurkumą
Tuńczyk na sałacie z majonezem
Scroll to top