Potrzebne składniki:
Tuńczyk w sosie własnym- 1/2 puszki
Cebula biała – 1/2 sztuki
Ogórek zielony- 1/3 sztuki
Koperek- 1 łyżka posiekanego
Kukurydza konserwowa- 2 łyżki
Pomidor koktajlowy – 5 sztuk
Majonez – 1 łyżeczka
Jogurt naturalny- 1 łyżka
Przyprawy: pieprz
Przygotowanie:
Majonez zmieszać z jogurtem + 2 łyżki wody oraz pieprz
Wszystkie składniki wyłożyć do salaterki, polać sosem i posypać koperkiem
Wartość odżywcza sałatki
257 kcal
21g białka
11g tłuszczu
17 g węglowodanów
6 kwietnia, 2020 / Autor Paulina Dopierała
0
0
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała 2020-04-06 17:22:04 2021-01-24 13:23:54 Tuńczyk na sałacie z majonezem
Zapiekanka mięsno-warzywna Puszyste placki na kefirze
Scroll to top