Potrzebne składniki:
- Mąka pszenna 4 czubate łyżki + mąka pełnoziarnista 2 czubate łyżki (można użyć dowolnej mąki)
- Jabłko- 3 duże
- Jaja- 1 sztuka
- Mleko 2%- 0,5 szklanki
- Woda gazowana- 3/4 szklanki
- Olej / oliwa-1 łyżeczka
- Cynamon- 1/2 łyżeczki
- Serek homogenizowany (polecam Rolmlecz) -100g
Przygotowanie:
- Jabłka obrać ze skóry, pokroić w kostkę
- Pokrojone jabłka włożyć do rondelka, dolać 150 ml wody oraz cynamon, gotować o miękkości
- Mąki przesiać do miski, dodać olej, wodę, mleko oraz jajko i wszystko dobrze wymieszać ( cisto powinno być b. rzadkie)
- Smażyć na patelni teflonowej ( wylewając po 1 chochelce ciasta)
- Każdy naleśnik posmarować serkiem, wyłozyć jabłka i zawinąć
Z porcji otrzymałam 7 sztuk
Wartość odżywcza 1 naleśnika
- 128kcal
- 4 g białka
- 3 g tłuszczu
- 22,7g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20191028_123723.jpg
1306
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-10-28 12:12:002021-01-24 13:48:41Szarlotkowe naleśniki
Orientalny ryż curry z kurczakiem
Pierożki z mięsno-warzywnym nadzieniem
Scroll to top