Puszysta babka z majonezem
Potrzebne składniki:
- Mąka pszenna- 1/2 szklanki
- Mąka ziemniaczana- 1/2 szklanki
- Cukier/ słodzik- 1/2 szklanki
- Jaja- 4 sztuki
- Proszek do pieczenia- 1łyżeczka
- Kakao- 1 łyżeczka
- Majonez- 2 łyżki
Forma do babki
Przygotowanie:
- Białka ubić z cukrem na sztywna pianę,
- Dodać żółtka, proszek do pieczenia, majonez oraz mąkę pszenną i skrobię i delikatnie wymieszać
- Połowę ciasta wlać do foremki, do pozostałej połowy dodać kakao, wymieszać i wlać do formy
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180stopni C przez ok 30 minut ( do suchego patyczka)
Z porcji otrzymałam 10 kawałków
Wartość odżywcza 1 kawałka
- 129kcal
- 3,4g białka
- 6,0g tłuszczu
- 15,4g węglowodanów