Puszysta babka z majonezem

Potrzebne składniki:

  • Mąka pszenna- 1/2 szklanki
  • Mąka ziemniaczana- 1/2 szklanki
  • Cukier/ słodzik- 1/2 szklanki
  • Jaja- 4 sztuki
  • Proszek do pieczenia- 1łyżeczka
  • Kakao- 1 łyżeczka
  • Majonez- 2 łyżki

Forma do babki

Przygotowanie:

  • Białka ubić z cukrem na sztywna pianę,
  • Dodać żółtka, proszek do pieczenia, majonez oraz mąkę pszenną i skrobię i delikatnie wymieszać
  • Połowę ciasta wlać do foremki, do pozostałej połowy dodać kakao, wymieszać i wlać do formy
  • Piec w piekarniku rozgrzanym do 180stopni C przez ok 30 minut ( do suchego patyczka)

Z porcji otrzymałam 10 kawałków

Wartość odżywcza 1 kawałka

  • 129kcal
  • 3,4g białka
  • 6,0g tłuszczu
  • 15,4g węglowodanów