Potrzebne składniki:
- Ryba (dowolna, ale taka która ma b. mało ości- Ja użyłam dorsza)- 500g
- Jaja- 1 sztuka
- Pietruszka, natka – 4 łyżki posiekanej
- Bułka tarta- 1/3 szklanki
- Olej/ oliwa- 5 łyżek
- Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka suszonego lubczyku
Przygotowanie:
- Rybę włożyć do wysokiego naczynia, dodać pietruszkę, jajko, przyprawy i zblendować na „papkę”
- Na patelni rozgrzać olej/ oliwę
- Z masy formować podłużne kotlety, obtoczyć w bułce
- Smażyć do zrumienienia na małym ogniu z obu stron
- Usmażone kotlety wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i wstawić na 15 minut do piekarnika ( 180 stopni)
Propozycja podania:
Ziemniaki/ ryż
Z podanych składników otrzymałam 7 kotletów
Wartość odżywcza 1 sztuki
- 150kcal
- 14,4g białka
- 8,4g tłuszczu
- 4,7g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190927_140947.jpg
1597
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-09-27 12:42:382021-01-24 13:53:15Rybne kotlety mielone z pietruszką
Ekspresowe ciastka orzechowe ( bezglutenowe)
Jogurtowo- brzoskwiniowe ciacho
Scroll to top