Ekspresowe ciastka orzechowe ( bezglutenowe)

Potrzebne składniki:

  • Masło orzechowe – 200g ( dobrej jakości- bez cukru oraz oleju palmowego)
  • Mąka kukurydziana – 3 łyżki
  • Jaja- 1 sztuka
  • Cukier/ słodzik- 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia- 1 łyżeczka

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki wymieszać ( najlepiej użyć do tego miksera)
  • Piekarnik rozgrzać do 180stopni C
  • Z ciasta formować kulki, które następnie położyć na blaszce ( na której będą pieczone, blaszkę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia) i spłaszczyć
  • Piec ok 15 minut

Z porcji otrzymałam 10 ciastek

Wartość odżywcza 1 ciacha

  • 153kcal
  • 5,3g białka
  • 10,4g tłuszczu
  • 9,5g węglowodanów