Potrzebne składniki:
- Masło orzechowe – 200g ( dobrej jakości- bez cukru oraz oleju palmowego)
- Mąka kukurydziana – 3 łyżki
- Jaja- 1 sztuka
- Cukier/ słodzik- 2 łyżki
- Proszek do pieczenia- 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wymieszać ( najlepiej użyć do tego miksera)
- Piekarnik rozgrzać do 180stopni C
- Z ciasta formować kulki, które następnie położyć na blaszce ( na której będą pieczone, blaszkę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia) i spłaszczyć
- Piec ok 15 minut
Z porcji otrzymałam 10 ciastek
Wartość odżywcza 1 ciacha
- 153kcal
- 5,3g białka
- 10,4g tłuszczu
- 9,5g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190926_124252.jpg
1640
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-09-26 10:57:472021-01-24 13:53:46Ekspresowe ciastka orzechowe ( bezglutenowe)
Warzywna LASAGNE z serem typu włoskiego i sosem beszamelowymRybne kotlety mielone z pietruszką
Scroll to top