Potrzebne składniki:

  • Dynia piżmowa- 1/2 sztuki
  • Cebula biała- 1 mała sztuka
  • Czosnek-2 ząbki
  • Papryka czerwona-1/2 sztuki
  • Papryczka chilli- 1/2 sztuki
  • Pomidor- 2 duże sztuki
  • Pietruszka natka- 2 łyżki
  • Olej/ oliwa- 1 łyżka
  • Ser żółty- 50g startego
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Dynię przeciąć na pół,  wstawić do piekarnika na 40 minut ok. 200 stopni C
  • Na patelnię wlać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, podsmażyć
  • Po ok 2 minutach dodać pokrojone w kostkę pomidorem oraz paprykę, smażyć do miękkości 
  • Z upieczonej dyni wyjąć łyżką pestki, następnie widelcem wyjąć miąższ (skrobiąc wnętrze)
  • Makaron dyniowy włożyć na patelnię do podsmażonych warzyw
  • Przyprawić solą oraz pieprzem
  • Całość podgrzewać przez ok 5 minut, posypać posiekaną pietruszką
  • Gorące danie posypać startym serem

Danie dla 2 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 253kcal
  • 11g białka
  • 12,5g tłuszczu
  • 31g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *