Potrzebne składniki:
Dynia piżmowa- 1/2 sztuki
Cebula biała- 1 mała sztuka
Czosnek-2 ząbki
Papryka czerwona-1/2 sztuki
Papryczka chilli- 1/2 sztuki
Pomidor- 2 duże sztuki
Pietruszka natka- 2 łyżki
Olej/ oliwa- 1 łyżka
Ser żółty- 50g startego
Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Dynię przeciąć na pół, wstawić do piekarnika na 40 minut ok. 200 stopni C
Na patelnię wlać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, podsmażyć
Po ok 2 minutach dodać pokrojone w kostkę pomidorem oraz paprykę, smażyć do miękkości
Z upieczonej dyni wyjąć łyżką pestki, następnie widelcem wyjąć miąższ (skrobiąc wnętrze)
Makaron dyniowy włożyć na patelnię do podsmażonych warzyw
Przyprawić solą oraz pieprzem
Całość podgrzewać przez ok 5 minut, posypać posiekaną pietruszką
Gorące danie posypać startym serem
Danie dla 2 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
253kcal
11g białka
12,5g tłuszczu
31g węglowodanów
9 września, 2019 / Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/70432576_2323121991089776_1145913032807809024_n.jpg
727
960
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała 2019-09-09 12:39:40 2021-01-24 14:07:27 Spaghetti z makaronu z dyni
Czekoladowe ciasto z powidłami Kolorowe leczo z cukinią, bakłażanem oraz plastrami mozzarelli
Scroll to top