Kolorowe leczo z cukinią, bakłażanem oraz plastrami mozzarelli
Potrzebne składniki:
- Bakłażan- 1/2 dużej sztuki
- Cebula biała- 1 mała sztuka
- Cukinia- 1 mała
- Papryka czerwona – 1 sztuka
- Papryka żółta- 1/2 sztuki
- Czosnek-1 ząbek
- Pomidor- 2 duże sztuki
- Pietruszka natka- 2 łyżki
- Przecier pomidorowy- 200ml
- Olej/ oliwa- 1 łyżka
- Mozzarella- 1 sztuka ( 125g)
- Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, dolać ok 100 ml wody oraz przecier, przyprawić i dusić do miękkości warzyw. Przed podaniem na gorący sos ułożyć plasterki mozzarelli
Propozycja podania:
Pieczywo/ Ryż/ Kasza/ Makaron
Danie dla 4 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 186kcal
- 11g białka
- 8,5g tłuszczu
- 18,7g węglowodanów
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!