Kolorowe leczo z cukinią, bakłażanem oraz plastrami mozzarelli

Potrzebne składniki:

  • Bakłażan- 1/2 dużej sztuki
  • Cebula biała- 1 mała sztuka
  • Cukinia- 1 mała
  • Papryka czerwona – 1 sztuka
  • Papryka żółta- 1/2 sztuki
  • Czosnek-1 ząbek
  • Pomidor- 2 duże sztuki
  • Pietruszka natka- 2 łyżki
  • Przecier pomidorowy- 200ml
  • Olej/ oliwa- 1 łyżka
  • Mozzarella- 1 sztuka ( 125g)
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, dolać ok 100 ml wody oraz przecier, przyprawić i dusić do miękkości warzyw. Przed podaniem na gorący sos ułożyć plasterki mozzarelli 

Propozycja podania:

Pieczywo/ Ryż/ Kasza/ Makaron

Danie dla 4 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 186kcal
  • 11g białka
  • 8,5g tłuszczu
  • 18,7g węglowodanów