Potrzebne składniki:
- Dorsz – 300g
- Olej-3 łyżki
- CIASTO:
- Mąka pszenna- 2 łyżki
- Natka pietruszki- 2 łyżeczki
- Bazylia świeża- 1 łyżeczka posiekanej
- Woda gazowana
- Soda oczyszczona- 0,5 łyżeczki
- Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie:
- Filet pokroić w szerokie paski
- Wszystkie składniki na ciastko wymieszać, dolać gazowanej wody (ciasto musi mieć konsystencję kwaśnej śmietany)
- Na patelni rozgrzać olej
- Kawałki ryby zamoczyć w cieście i smażyć z obu stron
Propozycja podania:
Ryż/ Ziemniaki
Danie dla 3 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 195kcal
- 17,6g białka
- 10g tłuszczu
- 7,3g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190802_152212.jpg
1012
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-08-02 14:01:272021-01-24 14:21:42Ryba w cieście ziołowo-paprykowym
Pieczony pstrąg
Pieczone warzywa w ziołach
Scroll to top