Pieczone warzywa w ziołach

Potrzebne składniki:

  • Cukinia- 1/2 sztuki
  • Papryka czerwona- 1 sztuka
  • Kalafior- 1/3 sztuki
  • Kalarepa- 1 sztuka
  • Pomidor koktajlowy- 6 sztuk
  • MARYNATA:
  • Olej/ oliwa- 3 łyżki
  • Sól, pieprz
  • Czosnek niedźwiedzi- 2 łyżki
  • Bazylia- 1 łyżka
  • Curry- 1 łyżeczka

Przygotowanie:

  • Warzywa rozdrobić według własnego uznania
  • Wszystkie składniki marynaty dobrze ze sobą połączyć 
  • Warzywa natrzeć marynatą, wyłożyć na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika na 30 minut (200 stopni C)

Propozycja podania:

 Ryż/ Kasza

Danie dla 4 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 120kcal
  • 3,7g białka
  • 8g tłuszczu
  • 12g węglowodanów