Potrzebne składniki:
- Cukinia- 1/2 sztuki
- Papryka czerwona- 1 sztuka
- Kalafior- 1/3 sztuki
- Kalarepa- 1 sztuka
- Pomidor koktajlowy- 6 sztuk
- MARYNATA:
- Olej/ oliwa- 3 łyżki
- Sól, pieprz
- Czosnek niedźwiedzi- 2 łyżki
- Bazylia- 1 łyżka
- Curry- 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Warzywa rozdrobić według własnego uznania
- Wszystkie składniki marynaty dobrze ze sobą połączyć
- Warzywa natrzeć marynatą, wyłożyć na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika na 30 minut (200 stopni C)
Propozycja podania:
Ryż/ Kasza
Danie dla 4 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 120kcal
- 3,7g białka
- 8g tłuszczu
- 12g węglowodanów
//Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190403_121941.jpg
1129
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-08-03 19:54:342021-01-24 14:21:13Pieczone warzywa w ziołach
Ryba w cieście ziołowo-paprykowym
Rafaello
Scroll to top
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!