Pieczony pstrąg
Potrzebne składniki:
- Pstrąg- 2 tuszki
- Pomidory koktajlowe- 6 sztuk
- Gałązki pietruszki- 3 sztuki
- FARSZ:
- Por- 1/3 sztuki
- Czosnek- 2 ząbki
- Oliwa z oliwek- 2 łyżki
- Pietruszka, natka- 2 łyżki
- Przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
- Por i czosnek pokroić w cienkie plastry, dodać oliwę, pietruszkę oraz przyprawy
- Pstrąga przyprawić i nadziewać przygotowanym farszem
- Włożyć do naczynia żaroodpornego, wokół ułożyć pomidory koktajlowe przekrojone na pół oraz gałązki pietruszki
- Włożyć do rozgrzanego ( 200 stopni C) piekarnika na 1h
Propozycja podania:
Ryż/Pieczywo/ Ziemniak/ Kasza
Danie dla 2 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 495kcal
- 47,5g białka
- 32g tłuszczu
- 6g węglowodanów
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!