Pieczony pstrąg

Potrzebne składniki:

  • Pstrąg- 2 tuszki
  • Pomidory koktajlowe- 6 sztuk
  • Gałązki pietruszki- 3 sztuki
  • FARSZ:
  • Por- 1/3 sztuki
  • Czosnek- 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek- 2 łyżki
  • Pietruszka, natka- 2 łyżki
  • Przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Por i czosnek pokroić w cienkie plastry, dodać oliwę, pietruszkę oraz przyprawy
  • Pstrąga przyprawić i nadziewać przygotowanym farszem
  • Włożyć do naczynia żaroodpornego, wokół ułożyć pomidory koktajlowe przekrojone na pół oraz gałązki pietruszki
  • Włożyć do rozgrzanego ( 200 stopni C) piekarnika na 1h

Propozycja podania:

Ryż/Pieczywo/ Ziemniak/ Kasza 

Danie dla 2 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 495kcal
  • 47,5g białka
  • 32g tłuszczu
  • 6g węglowodanów