Potrzebne składniki:
- Łosoś wędzony na ciepło – ok. 65g
- Szpinak- 1 garść
- Cebula czerwona- 1/3 sztuki
- Pomidor koktajlowy- 6 sztuk
- Ogórek- 1/6 sztuki
- Kiełki słonecznika- 2 łyżki
- Czarny sezam- 1 łyżeczka
- Oliwa z oliwek- 2 łyżki
- Sok z cytryny- 1 łyżeczka
- Przyprawy: świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Szpinak wyłożyć do naczynia/ talerza
- Pomidory przekroić na pół, ogórki i cebulę w plastry
- Na przygotowany szpinak wyłożyć warzywa
- Na wierzchu ułożyć kawałki łososia
- Olej połączyć z sokiem z cytryny, polać sałatkę
- Całość posypać sezamem
Propozycja podania:
Pieczywo
Wartość odżywcza 1 porcji
- 364kcal
- 18g białka
- 28g tłuszczu
- 8g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/56549578_1174645642717529_3213611176228327927_n.jpg
1080
1080
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-07-30 14:28:392021-01-24 15:20:28Łosoś wędzony na ciepło, podawana na świeżym szpinaku, posypana czarnym sezamem, skropiona oliwą z oliwek
Sałatka z soczystym ananasem, serem feta i prażonymi orzeszkami pinii
Pieczony kurczak podawany na mieszance młodych sałat z soczystą gruszką...
Scroll to top