Łosoś wędzony na ciepło, podawana na świeżym szpinaku, posypana czarnym sezamem, skropiona oliwą z oliwek

Potrzebne składniki:

  • Łosoś wędzony na ciepło – ok. 65g
  • Szpinak- 1 garść
  • Cebula czerwona-  1/3 sztuki
  • Pomidor koktajlowy- 6 sztuk
  • Ogórek- 1/6 sztuki
  • Kiełki słonecznika- 2 łyżki
  • Czarny sezam- 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek- 2 łyżki
  • Sok z cytryny- 1 łyżeczka
  • Przyprawy: świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Szpinak wyłożyć do naczynia/ talerza
  • Pomidory przekroić na pół, ogórki i cebulę w plastry
  • Na przygotowany szpinak wyłożyć warzywa
  • Na wierzchu ułożyć kawałki łososia
  • Olej połączyć z sokiem z cytryny, polać sałatkę
  • Całość posypać sezamem

Propozycja podania:

Pieczywo

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 364kcal
  • 18g białka
  • 28g tłuszczu
  • 8g węglowodanów