Potrzebne składniki:

  • Ananas-1/6 sztuki
  • Roszponka- 1 garść
  • Ogórek – 1/4 sztuki
  • Feta- 25g
  • Orzeszki pinii- 2 łyżki
  • SOS VINEGRET:
  • Oliwa/ olej- 2 łyżki
  • Woda- 1/5 szklanki
  • Sok z cytryny- 1 łyżeczka
  • Musztarda- 1 łyżeczka
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Ananasa i fetę pokroić w kostkę, ogórka w plasterki
  • Orzeszki podprażyć na suchej patelni
  • Składniki na sos dobrze ze sobą połączyć
  • Roszponkę, ananasa, fetę oraz ogórka wyłożyć do naczynia, polać sosem i posypać orzeszkami

Propozycja podania:

Pieczywo

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 368kcal
  • 11g białka
  • 30g tłuszczu
  • 15g węglowodanów 
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *