Pieczony kurczak podawany na mieszance młodych sałat z soczystą gruszką oraz tartym parmezanem, muśnięta delikatnym dressingiem z jogurtu i miodu

Potrzebne składniki:

  • Filet drobiowy ( upieczony w dowolnych przyprawach) – 100g
  • Gruszka- 1/2 sztuki
  • Mieszanka młodych sałat- 1 garść
  • Czerwona cebula- 1/3 sztuki
  • Parmezan (starty)- 1 łyżka
  • DRESSING:
  • Jogurt naturalny (grecki) – 2 łyżki
  • Miód- 1 łyżeczka
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Filet i gruszkę pokroić w paski, cebulę w piórka, wyłożyć na wcześniej przygotowaną sałatę
  • Składniki dressingu dobrze ze sobą połączyć
  • Sałatkę polać sosem i posypać startym parmezanem

Propozycja podania:

Pieczywo

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 252kcal
  • 29g białka
  • 5g tłuszczu
  • 22g węglowodanów