Pieczona pietruszka w sosie miodowym, serwowana na ruccoli z warzywami i serem feta

Potrzebne składniki:

  • Pietruszka- 2 sztuki
  • Ruccola- 1 garść
  • Feta- 25g
  • Pomidor koktajlowy- 4 sztuki
  • Cebula- 1/3 sztuki
  • Ogórek- 1/4 sztuki
  • SOS DO PIETRUSZKI:
  • Olej- 2 łyżki
  • Miód- 1 łyżka
  • Przypraw: sól, pieprz

Przygotowanie:

    • Pietruszkę obrać pokroić w słupki, wyłożyć do naczynia żaroodpornego

Olej rozgrzać w garnku, dodać miód, sól, pieprz, wymieszać Pietruszkę polać przygotowanym olejem i wstawić od piekarnika na 30-40 minut  ( 200 stopni C)Na ruccoli ułożyć pokrojone warzywa oraz ser, na wierzch położyć pieczoną pietruszkę, całość polać powstałym sosem

Propozycja podania:

Pieczywo

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 364kcal
  • 10g białka
  • 21g tłuszczu
  • 42g węglowodanów