Pieczona pietruszka w sosie miodowym, serwowana na ruccoli z warzywami i serem feta
Potrzebne składniki:
- Pietruszka- 2 sztuki
- Ruccola- 1 garść
- Feta- 25g
- Pomidor koktajlowy- 4 sztuki
- Cebula- 1/3 sztuki
- Ogórek- 1/4 sztuki
- SOS DO PIETRUSZKI:
- Olej- 2 łyżki
- Miód- 1 łyżka
- Przypraw: sól, pieprz
Przygotowanie:
-
- Pietruszkę obrać pokroić w słupki, wyłożyć do naczynia żaroodpornego
Olej rozgrzać w garnku, dodać miód, sól, pieprz, wymieszać Pietruszkę polać przygotowanym olejem i wstawić od piekarnika na 30-40 minut ( 200 stopni C)Na ruccoli ułożyć pokrojone warzywa oraz ser, na wierzch położyć pieczoną pietruszkę, całość polać powstałym sosem
Propozycja podania:
Pieczywo
Wartość odżywcza 1 porcji
- 364kcal
- 10g białka
- 21g tłuszczu
- 42g węglowodanów