Pasta z tuńczyka i jajka

Potrzebne składniki:

  • Tuńczyk w sosie własnym lub wodzie – 1/2 puszki (ok. 85g)
  • Jaja- 1 sztuka
  • Majonez- 1 łyżeczka
  • Koperek- 1 łyżeczka (posiekanego)
  • Ogórek- 1 mała sztuka
  • Przyprawy: świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Tuńczyka odsączyć z wody/ sosu, wyłożyć do pojemnika
  • Jajko ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w drobną kostkę
  • Ogórka obrać, pokroić w kostkę
  • Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć

Propozycja podania:

Pieczywo

Danie dla  2 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 134kcal
  • 12g białka
  • 8,5g tłuszczu
  • 1,3g węglowodanów