Potrzebne składniki:
- Tuńczyk w sosie własnym lub wodzie – 1/2 puszki (ok. 85g)
- Jaja- 1 sztuka
- Majonez- 1 łyżeczka
- Koperek- 1 łyżeczka (posiekanego)
- Ogórek- 1 mała sztuka
- Przyprawy: świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Tuńczyka odsączyć z wody/ sosu, wyłożyć do pojemnika
- Jajko ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w drobną kostkę
- Ogórka obrać, pokroić w kostkę
- Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć
Propozycja podania:
Pieczywo
Danie dla 2 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 134kcal
- 12g białka
- 8,5g tłuszczu
- 1,3g węglowodanów
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!