Pieczona ryba z suszonymi pomidorami

Potrzebne składniki:

  • Filet z ryby – 200g
  • Pomidory suszone- 4 plastry
  • Por- 6 plasterków
  • Oliwa- 1 łyżka
  • Rozmaryn- gałązka
  • Przyprawy: sól, pieprz świeżo mielone,

Przygotowanie:

  • Filet przyprawić z obu stron
  • Przyprawioną rybę wyłożyć na foli, na wierzch ułożyć pokrojone w paski pomidory oraz w plastry por
  • Polać całość oliwą, położyć gałązki rozmarynu
  • Zawinąć w folii
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut

Propozycja podania:

Ryż/ Ziemniaki

Danie dla 1 osoby

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 295kcal
  • 36g białka
  • 15g tłuszczu
  • 3g węglowodanów