Puszysty omlet z owocami

Potrzebne składniki:

  • Jaja- 2 sztuki
  • Mąka pszenna- 1 łyżka
  • Otręby – 1 łyżka
  • Cukier/ miód/ słodzik- 1 łyżeczka
  • Olej- 1 łyżeczka
  • Jogurt grecki – 4 łyżki
  • Banan- 1/2 sztuki
  • Winogrono- 5 kulek 🙂
  • Pomarańcza- 1/4 sztuki

Przygotowanie:

  • Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę składników ( w tym żółtka)  i delikatnie wymieszać
  • Omlet smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, z obu stron
  • Owoce pokroić w drobną kostkę i połączyć z jogurtem
  • Na połowę omletu wyłożyć owoce po czym złożyć na pół ( patrz zdjęcie ;))

Propozycja podania:

Cukier puder

Danie dla 1 osoby

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 385kcal
  • 14g białka
  • 10g tłuszczu
  • 58g węglowodanów