Potrzebne składniki:

  • Dowolne warzywa 🙂 w moim przepisie użyłam: ogórka zielonego, czerwonej cebuli, papryki, kiełek jarmużu, pomidorów koktajlowych, mieszanki sałat
  • Feta- ok. 1/6 kostki
  •  SOS:
  • Olej (dowolny, ja użyłam rzepakowego)- 1 łyżka
  • Musztarda- 1 łyżeczka
  • Mód- 1/2 łyżeczki
  • Pieprz- szczypta
  • Woda- 3 łyżki

Przygotowanie:

  • Składniki na sos dobrze połączyć.
  • Gotowy sos przelać do (wyparzonego wcześniej) słoika.
  •  Pozostałe składniki (dowolnie pokroić) i układać warstwowo, sałatę zostawiając na sam koniec ( wierzch) sałatki 🙂

Wartość odżywcza mojej sałatki:

  • 302kcal
  • 10g białka
  • 17g tłuszczu
  • 28g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.