Domowe biszkopciki

Potrzebne składniki:

  • Jaja- 3 sztuki
  • Cukier- 1,5 łyżki
  • Mąka pszenna- 3 łyżki

Przygotowanie:

  • Białka ubić z cukrem na sztywną pianę
  • Do białek dodać żółtka, cały czas ubijając
  • Przesianą mąkę dodać do ubitych jaj, delikatnie wymieszać
  • Na wyłożoną papierem blaszkę, łyżką wykładać ciasto ( formując okrągłe biszkopty)
  • W rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku, piec biszkopty przez ok. 10 minut
  • Jeżeli wolicie wersję kakaową, zamiast 3 łyżek mąki wrzućcie 2,5 łyżki + 0,5 łyżki kakao

Z przepisu otrzymałam 40 biszkoptów

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 11kcal
  • 0,6g białka
  • 0,4g tłuszczu
  • 1 g węglowodanów