Wiosenna surówka z młodej kapusty

Potrzebne składniki:

  • Kapusta młoda- 1 mała główka (500g)
  • Marchewka- 1/2 dużej sztuki
  • Cebula-1/2 dużej sztuki
  • Natka pietruszki- garść
  • Cukier- 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek- 4 łyżki
  • Ocet- 1 łyżka
  • Sól i świeżo mielony pieprz- według uznania

Przygotowanie:

  • Przygotować warzywa (kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę) 
  • Wszystkie składniki połączyć, odstawić na 1h

Wartość odżywcza 1/4 porcji

  • Wartość energetyczna-154kcal
  • Białko- 2,5g
  • Tłuszcz- 10g
  • Węglowodany- 14g