Spaghetti Aglio e Olio
Potrzebne składniki:
- Makaron spaghetti – 80g (użyłam tagliatelle- tylko taki miałam w domu ;))
- Oliwa z oliwek- 2 łyżki
- Czosnek- 2 ząbki (drobno posiekane lub pokrojone w cienkie plasterki)
- Papryczka chili – 1/2 sztuki lub 0,5 łyżeczki w proszku
- Pietruszka- garść posiekanej
- Parmezan- 1 łyżka startego
- PRZYPRAWY: świeżo mielony pieprz, sól
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al’dente
- Na oliwie posmażyć czosnek ( uwaga, żeby nie przypalić;), po chwili dodać papryczkę
- Ugotowany makaron przerzucić na patelnie z oliwą
- Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać
- Makaron połączyć z posiekaną pietruszką oraz parmezanem
Wartość odżywcza (całości)
- Wartość energetyczna-553kcal
- Białko- 17g
- Tłuszcz- 26g
- Węglowodany- 58g