Spaghetti Aglio e Olio

Potrzebne składniki:

  • Makaron spaghetti – 80g (użyłam tagliatelle- tylko taki miałam w domu ;))
  • Oliwa z oliwek- 2 łyżki
  • Czosnek- 2 ząbki (drobno posiekane lub pokrojone w cienkie plasterki)
  • Papryczka chili – 1/2 sztuki lub 0,5 łyżeczki w proszku
  • Pietruszka- garść posiekanej
  • Parmezan- 1 łyżka startego
  • PRZYPRAWY: świeżo mielony pieprz, sól

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować al’dente 
  • Na oliwie posmażyć czosnek ( uwaga, żeby nie przypalić;), po chwili dodać papryczkę
  • Ugotowany makaron przerzucić na patelnie z oliwą
  • Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać
  • Makaron połączyć z posiekaną pietruszką oraz parmezanem

Wartość odżywcza (całości)

  • Wartość energetyczna-553kcal
  • Białko- 17g
  • Tłuszcz- 26g
  • Węglowodany- 58g