Klasyczne zapiekanki na bagietce

Potrzebne składniki:

  • Pieczarki- 250g
  • Mozzarella (twarda, w całości) lub ser żółty- 200g
  • Passata pomidorowa – 0,5 szklanki
  • Zioła (ulubiona mieszanka)- 3 łyżki
  • Sól, pieprz- według uznania
  • Pół bagietka  pełnoziarnista lub pszenna – 2 sztuki
  • Ketchup

Przygotowanie:

  • Pieczarki (surowe) oraz ser zestrzeć na grubych oczkach, wymieszać z ziołami, solą i pieprzem.
  • Bagietki przekroić wzdłuż, każdą część posmarować passatą.
  • Na wierzchu każdej wyłożyć farsz.
  • Bagietki piec (ok. 10-15 minut) w 200 stopniach C
  • Podawać z ketchupem 😉
  • Do zapiekanek można dodać ulubionych warzyw.

Przepis na 4 zapiekanki

Wartość 1 sztuki ( bez ketchupu)

  • 377kcal
  • 19,3g białka
  • 14,2g tłuszczu
  • 40,5g węglowodanów