Potrzebne składniki:

  • Filet drobiowy – 1 pojedyncza pierś
  • Czosnek- 2 ząbki drobno pokrojone lub przeciśnięte przez praskę.
  • Cebula- 1/2 dużej sztuki
  • Olej/ Oliwa- 1 łyżka
  • Papryka czerwona- 1/2 sztuka
  • Cukinia- 1 mniejsza sztuka
  • Pomidory – 2 średnie sztuki
  • Pomidory w puszce (bez skóry, pokrojone) – 1 sztuka
  • Woda- 150ml
  • Pietruszka, natka- 3 łyżki posiekanej
  • PRZYPRAWY: sól, pieprz, 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka dowolnej przyprawy do kurczaka

Przygotowanie:

  • Fileta opłukać, osuszyć pokroić w drobną kostkę
  • Na rozgrzany oleju podsmażyć pokrojonego kurczaka oraz przyprawy
  • Smażyć do całkowitego ścięcia się mięsa
  • Następnie dodać pokrojone w kostkę paprykę oraz pomidory, cebulę pokrojoną w piórka, cukinie w grubsze plasterki (ze skórą), czosnek
  • Dodać puszkę pomidorów oraz wodę
  • Całość gotować na małym ogniu do miękkości warzyw
  • Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruchy

Przepis na 2 (sporeeee) porcje

Wartość odżywcza jednej porcji:

  • Wartość energetyczna-341kcal
  • Białko- 32g
  • Tłuszcz- 9g
  • Węglowodany- 41,5g
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.