Potrzebne składniki:
- Mąka pełnoziarnista – 2,5 szklanki
- Ciepła woda – 1 szklanka
- Suszone drożdże- 7g
- Ulubione mieszanka ziół – 3 płaskie łyżki
- Sól- 1 płaska łyżeczka
- Cukier- 1 płaska łyżeczka
- Oliwa z oliwek- 2,5 łyżki
- Siemię lniane- 2 łyżki
- Słonecznik- 2 łyżki
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki (poza nasionami) wyrobić na gładką masę i odłożyć na ok. 90minut (w ciepłe miejsce)
- Po tym czasie uformować 8 kulek, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem
- Każdą bułkę posypać siemieniem oraz słonecznikiem i odstawić na 20 minut
- Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec przez 20 minut.
Wartość odżywcza 1 bułki
- 221kcal
- 5,8g białka
- 6,1g tłuszczu
- 37g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/09/243037778_917890769162228_3104369055475890249_n.jpg
720
960
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2021-09-27 18:21:032021-09-27 18:21:03Pełnoziarniste bułki ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
Sos grzybowy z mięsem
Tarta z jabłkami i cynamonem
Scroll to top