Potrzebne składniki:

  • Podgrzybki- 500g
  • Filet drobiowy – 200g
  • Olej – 1 łyżka
  • Czosnek- 1 ząbek
  • Cebula- 1 mała
  • Masło- 1 łyżka
  • Woda- 150ml
  • Śmietanka 30%- 200ml
  • Natka pietruszki – 3 łyżki
  • PRZYPRAWY: sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Mięso opłukać, osuszyć pokroić w drobną kostkę,przyprawić solą oraz pieprzem, następnie podsmażyć na oleju do całkowitego ścięcia
  • W rondelku, na maśle podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebule, starty czosnek oraz pokrojone w kostkę (uprzednio oczyszczone) grzyby
  • Grzyby połączyć z mięsem, przyprawić
  • Śmietankę połączyć z wodą, dodać do grzybów
  • Całość dusić na bardzo małym ogniu ok. 10 minut
  • Na koniec posypać posiekaną pietruchą
  • Sos idealnie komponuje się ziemniakami 🙂

Przepis na 4 porcje

Wartość odżywcza jednej porcji:

  • Wartość energetyczna-292kcal
  • Białko- 16,8g
  • Tłuszcz- 22,0g
  • Węglowodany- 6g
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *