Placki jogurtowo- truskawkowe
Potrzebne składniki:
- Jogurt naturalny – 180g
- Płatki owsiane – 3 łyżki
- Mleko – 80ml
- Mąka (dowolny rodzaj)- 3/4 szklanki
- Jaja- 1 sztuka
- Proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki
- Soda- 0,5 łyżeczki
- Cukier lub słodzik- 1 łyżka
- Olej – 2 łyżki
- Truskawki- 1 szklanka pokrojonych w grube plastry
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zmiksować (z wyjątkiem truskawek)
- Ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnie teflonową, na wierzchu ułożyć plastry truskawek ( smażyć z obu stron)
Z przepisu otrzymałam 8 placków
Wartość odżywcza 1 sztuki
- 114kcal
- 3,7g białka
- 3,8g tłuszczu
- 16g węglowodanów