Potrzebne składniki:

  • Szparagi- 500g
  • Ziemniaki-4 sztuki
  • Olej- 1 łyżka
  • Pietruszka, natka- 2 łyżki posiekanej
  • Śmietanka 12%-100ml
  • Woda-2 litry
  • Sól, pieprz- według uznania

Przygotowanie:

  • Szparagi obrać przekroić na mniejsze kawałki
  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzać olej, po czym dodać pokrojone warzywa i smażyć na małym ogniu ok 5-7minut (cały czas mieszając)
  • Po tym czasie dolać wody, przyprawić i gotować ok 30 minut ( do miękkości warzyw)
  • Następnie zupę zmiksować ze śmietanką i dodać posiekaną pietruszkę
  • Przyprawić w razie konieczności

Z przepisu otrzymałam 4 porcję kremu

Wartość odżywcza całości

  • 148kcal
  • 4,7g białka
  • 5,2g tłuszczu
  • 22g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *