Potrzebne składniki:
- Grzyby (mrożone lub świeże)-200g
- Por- 1 garść pokrojonej w paski
- Ziemniaki- 4 średnie sztuki
- Bulion warzywny lub woda – 1,5l
- Oliwa/ olej – 1 łyżka
- Śmietanka 30% – 4 łyżki
- Przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju, podsmażyć pokrojone w kostkę ziemniaki oraz por
- Smażyć ok. 10minut
- Po tym czasie dodać grzyby i jeszcze przez ok. 5 minut wszystko smażyć
- Do warzyw dodać wodę lub bulion oraz przyprawić
- Całość gotować przez ok. 20 minut
- Ugotowaną zupę zmiksować na krem, dolać śmietanki
- Krem dobrze jest zostawić na całą noc w lodówce i serwować w dniu kolejnym
Wartość odżywcza całej zupy:
- 542kcal
- 15,8g białka
- 21g tłuszczu
- 74g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/130922682_659452761397772_4643872464738434937_n.jpg
907
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2020-12-10 08:21:562021-01-23 22:17:25Krem grzybowy
Bułki do Hot-Dogów
Wigilijne pierogi z kapustą
Scroll to top