Potrzebne składniki:

  • Filet drobiowy – 300g
  • Marchew- 3 średnie sztuki
  • Pietruszka (korzeń) – 1 sztuka
  • Groszek konserwowy – 4 łyżki
  • Natka pietruszki- 2 łyżki posiekanej
  • Olej- 1 łyżka
  • Mąka pszenna- 2 płaskie łyżki
  • Woda- 400ml
  • Kasza jęczmienna (pęczak) – 100g
  • Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przygotowanie:

  • Filet pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju do całkowitego ścięcia. Przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką
  • Marchewkę z pietruszką obrać i pokroić w półćwiartki
  • Dodać do mięsa i smażyć ok 3 minut, po tym czasie wlać 400ml wody i na małym ogniu gotować do miękkości warzyw
  • Dodać odcedzony groszek oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać
  • W 100ml wody rozmieszać 2 łyżki mąki i wlać do gotującego się gulaszu ( cały czas mieszając)
  • Gulasz w razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.

Z przepisu otrzymałam 2 porcje

Wartość odżywcza 1 porcji ( w tym 50g kaszy)

  • 460 kcal
  • 41g białka
  • 7,5g tłuszczu
  • 59g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *