Potrzebne składniki:
- Mąka pełnoziarnista (można użyć pszennej)- 3 łyżki
- Jaja- 3 sztuka
- Mleko 2%- 0, 5 szklanki
- Sól – szczypta
- Olej do smażenia – 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Oddzielić żółtka od białek
- Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką
- Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę
- Wszystko połączyć
- Olej rozgrzać na patelni i wylać masę, smażyć z obu stron po czym po przewróceniu omlet należy porozrywać na mniejsze kawałki za pomocą dwóch widelców
- Kawałki omletu przewracać i obsmażyć z innych stron
Wartość odżywcza całości (bez dżemu)
- 454kcal
- 26g białka
- 21g tłuszczu
- 39g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/118403717_684769805458482_8177887049718844786_n.jpg
1522
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2020-08-24 08:04:572021-01-23 22:31:06Pełnoziarnisty omlet cesarski
Pełnoziarniste placki twarogowe z papierówkamiDelikatny gulasz mięsno- warzywny z kaszą pęczak
Scroll to top