Szpinak mrożony (liście) – 8 kostek lub 8 garści świeżego
Feta – 1/2 sztuki (100g)
Czosnek- 1 ząbek
Suszone pomidory – 4 sztuki
Pieprz świeżo mielony
FARSZ Z PAPRYKI:
Papryka czerwona- 1/2 sztuki
Cebula- 1/2 sztuki
Mozzarella- 1 sztuka
Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć i przeciąć w poprzek, tak aby można je było rozłożyć
Mięso natrzeć przygotowaną wcześniej marynatą i odłożyć do lodówki na 1h
Szpinak wyłożyć do rondelka, dodać odrobinę wody i dusić na małym ogniu z pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pod koniec duszenia dodać pokruszony ser feta i dobrze połączyć
Filety nadziewać farszem ze szpinaku ( na wierzchu szpinaku ułożyć pomidory) lub pokrojonej w paski papryki, cebuli i mozzarelli
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez ok 50 minut ( 30 minut w 150 stopniach, 20 minut w 200 stopniach C )
00Paulina Dopierałahttps://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.pngPaulina Dopierała2020-03-10 11:37:282020-03-10 11:37:28Kieszonki z fileta ze szpiankiem, fetą i suszonymi pomidorami/ papryką, cebulą i mozzarellą