Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, dodać mięso, łyżeczkę papryki, sól i smażyć ok 10-15 minut.
Po tym czasie dodać do mięsa marchew pokrojoną w pół plastry oraz ziemniaki w kostkę i smażyć wszystko razem ok 5 minut.
Całość przełożyć do wysokiego garnka, dolać wody, dodać pokrojone w kostkę papryki, pomidory, przecier oraz wszystkie przyprawy (można użyć przyprawy do dań meksykańskich)
Wszystko razem zagotować i trzymać na małym ogniu przez ok 15 minut
Po tym czasie dodać dodać odcedzoną kukurydzę oraz groszek-> gotować ok 30 minut na małym ogniu.
Z przepisu otrzymałam 8 porcji zupy
Wartość odżywcza 1 porcji ( z użyciem mielonego z piersi z kurczaka)
230 kcal
15,5g białka
5,8g tłuszczu
31g węglowodanów
Wartość odżywcza 1 porcji ( z użyciem mielonego wieprzowego)
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!