Potrzebne składniki:

  • Ser twarogowy półtłusty- 500g
  • Jaja- 4 sztuki
  • Proszek do pieczenia- 2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona – 2 łyżeczki
  • Cukier- 4 łyżeczki
  • Mąka ( dowolna) – 3 pełne szklanki
  • Olej do smażenia- 1,5 szklanki ( pączki pochłoną ok. 50ml)
  • Cukier puder do obtoczenia-  ok. 50g

Przygotowanie:

  • Ser zmiksować z jajkami, cukrem sodą oraz proszkiem
  • Dodać mąkę i dobrze ze sobą połączyć
  • Formować kulki wielkości orzecha, smażyć na rozgrzanym tłuszczu
  • Ciepłe kulki wyłożyć na ręcznik papierowy, po czym przełożyć do naczynia i obtaczać w pudrze

Z porcji otrzymałam 42 sztuki

Wartość odżywcza 1 pączka

  • 71kcal
  • 3,7 g białka
  • 2,3 g tłuszczu
  • 8,8 g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *