Potrzebne składniki:
- Ciecierzyca- 400g ( suchej lub w zalewie)
- Olej -1 łyżka
- Przyprawy: sól (według uznania), 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżeczka bazylii
Przygotowanie:
- Jeżeli używacie ciecierzycy w zalewie, wystarczy dobrze przepłukać na sitku pod bieżącą wodą.
- Jeżeli używacie suchej ciecierzycy, należy ją zamoczyć na 12h, po czym ugotować do miękkości.
- Ciecierzyce przełożyć do naczynia, dodać oleju oraz przyprawić, dobrze wymieszać i wrzucić na blaszkę (wyłożoną papierem)
- Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni C, piec przez 30-30 minut.
Z przepisu otrzymałam 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji
- 396 kcal
- 20,5 g białka
- 8g tłuszczu
- 62,5g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20200122_130903.jpg
1920
933
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2020-01-22 12:29:492021-01-24 13:34:23Chrupiąca ciecierzyca w przyprawach
Makaron chow mein z chrupiącymi warzywami i sezamem
Placki na serku homogenizowanym
Scroll to top