Potrzebne składniki:

  • Ciecierzyca- 400g ( suchej lub w zalewie)
  • Olej -1 łyżka
  • Przyprawy: sól (według uznania), 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżeczka bazylii

Przygotowanie:

  • Jeżeli używacie ciecierzycy w zalewie, wystarczy dobrze przepłukać na sitku pod bieżącą wodą.
  • Jeżeli używacie suchej ciecierzycy, należy ją zamoczyć na 12h, po czym ugotować do miękkości.
  • Ciecierzyce przełożyć do naczynia, dodać oleju oraz przyprawić, dobrze wymieszać i wrzucić na blaszkę (wyłożoną papierem)
  • Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni C, piec przez 30-30 minut.

Z przepisu otrzymałam 4 porcje

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 396 kcal
  • 20,5 g białka
  • 8g tłuszczu
  • 62,5g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *