Nadziane bagietki

Potrzebne składniki:

  • Bagietka- 4 sztuki
  • Pieczarki- 400g
  • Ser żółty- 150g
  • Olej/ oliwa- 1 łyżeczka 
  • Ketchup- 3 łyżki
  • Przyprawy:  pieprz świeżo mielony, sól

Przygotowanie:

  • Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć ( do odparowania całej wody), przyprawić i dodać ketchup
  • Ser zetrzeć i dodać do usmażonych pieczarek, wymieszać
  • Bagietki przekroić ( na pół), wydrążyć środki
  • W bagietkę nałożyć farsz pieczarkowo – serowy
  • Bagietki podgrzać w piekarniku lub w elektrycznym grillu

Wartość odżywcza 1 połówki

  • 224 kcal
  • 10,4g białka
  • 6,8g tłuszczu
  • 34,5g węglowodanów