Potrzebne składniki:

  • Kasza jaglana- 100g
  • Burak- 1 duża sztuka
  • Cebula biała- 1 sztuka
  • Czosnek- 1 ząbek
  • Jaja- 1 sztuka (małe)
  • Mąka – 1 płaska łyżka
  • Pietruszka, natka- 1 łyżka posiekanej
  • Musztarda francuska- 1 łyżeczka
  • Koncentrat pomidorowy/ ketchup- 1 łyżeczka
  • Przyprawy: sól, pieprz, 0,5 łyżeczki majeranku

Przygotowanie:

  • Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Buraka ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na małych oczkach
  • Cebulę oraz czosnek potrzeć lub pokroić w drobną kostkę
  • Kaszę wystudzić i połączyć z warzywami,  przyprawami, jajkiem i mąką
  • Na blachę wyłożoną papierem, łyżką wykładać masę ( formując płaskie kotlety)Piec przez 30 minut w 200 stopniach C

Z przepisu otrzymałam 6 kotletów

Wartość odżywcza 1 sztuki

  • 152kcal
  • 5,1g białka
  • 1,8g tłuszczu
  • 30,6g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *