Potrzebne składniki:
- Mąka (dowolna)- 6 płaskich łyżek
- Banan (bardzo dojrzały) – 1 duża sztuka
- Orzechy włoskie- 6 sztuk
- Jaja- 2 sztuki
- Mleko 2% (można użyć napoju roślinnego) – 200ml
- Słodzik lub cukier- ja użyłam 4 łyżeczki erytrolu
Przygotowanie:
- Białka ubić z słodzikiem/ cukrem na sztywną pianę
- Cały czas ubijając dodać żółtka, mleko oraz mąkę- dobrze połączyć składniki
- Do ciasta dodać pokrojonego banana oraz rozdrobnione orzechy
- Masę wylać do kokilek lub naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 15 minut ( 185 stopni C)
Z porcji otrzymałam 5 kokilek
Wartość odżywcza 1 sztuki
- 183,6kcal
- 6,6 g białka
- 6,5 g tłuszczu
- 24,6g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20191121_145150.jpg
933
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-11-21 14:21:382021-01-24 13:45:36Bananowo- orzechowe babki z kokilki
Filet pieczony na ryżu z mieszanką warzywKotlety z kaszy i buraka (idealne do burgera)
Scroll to top