Potrzebne składniki:
- Cukinia- 1 większa sztuka
- Szynka drobiowa- 6 plastrów
- Ser żółty- 60g startego
- Papryka czerwona- 1/3 sztuki
- Cebula czerwona- 1/2 sztuki
- Pomidor koktajlowy – 6 sztuk
- Ruccola- garść
- Ketchup – 4 łyżeczki
- Przyprawy: ulubione zioła, sól
Przygotowanie:
- Cukinię przekroić wzdłuż na 4 plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem
- Każdy plaster cukinii posmarować ketchupem, położyć plastry szynki, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę w piórka
- Posypać przyprawami i startym serem
- Wstawić do piekarnika na 15 minut ( 180 stopni C)
- Na gotowe zapiekanki wyłożyć pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe oraz ruccolę
Wartość odżywcza 1 sztuki
- 103,5kcal
- 7,5g białka
- 4,5g tłuszczu
- 9,2g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20191113_151728.jpg
933
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-11-13 16:12:582021-01-24 13:47:08Zapiekanki na cukiniowym spodzie
Rogaliki krucho- drożdżowe z powidłamiMakaron ryżowy z indykiem i trawą cytrynową
Scroll to top