Potrzebne składniki:
- Pogrzybki – 400g
- Filet drobiowy- 500g
- Śmietanka 18%- 100ml
- Pietruszka natka- 2 łyżki
- Woda- 200ml
- Olej/ oliwa- 2 łyżeczki ( jedna łyżeczka do smażenia grzybów, druga do smażenia kurczaka)
- Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Do wysokiego garnka wlać olej
- Kurczaka pokroić w plastry i delikatnie rozbić, wrzucić na patelnie z łyżeczką oleju i smażyć ok. 6 minut, przyprawić
- Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka z rozgrzaną łyżeczką oleju i smażyć przez ok 5-8 minut, przyprawić
- Grzyby dodać do kurczaka, dolać wody oraz śmietankę i gotować ok. 15-20 minut
- Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki
Danie dla 4 osób
Wartość odżywcza 1 porcji
- 253kcal
- 32g białka
- 9g tłuszczu
- 6g węglowodanów
/Autor Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/20190930_163201.jpg
1603
1920
Paulina Dopierała
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.png
Paulina Dopierała2019-09-30 15:41:382021-01-24 13:52:15Polędwiczki w sosie grzybowym
Jogurtowo- brzoskwiniowe ciacho
Pełnoziarniste pieguski
Scroll to top