Potrzebne składniki:

  • Pogrzybki – 400g
  • Filet drobiowy- 500g
  • Śmietanka 18%- 100ml
  • Pietruszka natka- 2 łyżki
  • Woda- 200ml
  • Olej/ oliwa- 2 łyżeczki ( jedna łyżeczka do smażenia grzybów, druga do smażenia kurczaka)
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Do wysokiego garnka wlać olej
  • Kurczaka pokroić w plastry i delikatnie rozbić, wrzucić na patelnie z łyżeczką oleju i smażyć ok. 6 minut, przyprawić
  • Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka z rozgrzaną łyżeczką oleju i smażyć przez ok 5-8 minut, przyprawić
  • Grzyby dodać do kurczaka, dolać wody oraz śmietankę i gotować ok. 15-20 minut
  • Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki

Danie dla 4 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 253kcal
  • 32g białka
  • 9g tłuszczu
  • 6g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *