Skrzydełka zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i gotować na małym ogniu do wytrącenia białek ( piana, która powstaje przy gotowaniu wywarów mięsnych to ścięte białka, osobiście ich nie usuwam)
Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę warzywa (pomijając natkę), kaszę oraz przyprawy
Czas gotowania zupy to ok. 1h
Po ugotowaniu zupy skrzydełka wyjmuję, usuwam kości i skórę, po czym wrzucam „obrane” mięso, dodaję natkę pietruszkę oraz zahartowaną śmietanę ( do szklanki włożyć śmietanę dodać chochlę wywaru i energicznie mieszać po czym wlać do zupy)
https://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2020/12/70890501_484675182377089_788407303777812480_n.jpg11961920Paulina Dopierałahttps://www.diet-vital.pl/wp-content/uploads/2021/01/Logo-300x177.pngPaulina Dopierała2019-09-17 09:37:212021-01-24 13:58:12Krupnik z kaszy pęczak, gotowany na skrzydełkach z pietruszką