Bananowo- jabłkowe placki z jogurtem

Potrzebne składniki:

  • Banan- 2 małe sztuki lub 1 duży
  • Jabłko- 1 duże
  • Jogurt naturalny gęsty (Bakoma) – 2 łyżki
  • Jaja- 1 sztuka
  • Mąka (dowolna)- 3 łyżki
  • Cynamon- 0,5 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia- 1 łyżeczka
  • Olej do smażenia- 3 łyżki
  • Opcjonalnie: dżem/ powidła/ czekolada / owoce

Przygotowanie:

  • Jabłko i banana zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć
  • Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką ciasto ( zachować odstępy), smażyć z obu stron

Z porcji otrzymałam 10 sztuk

Wartość odżywcza 1 placka

  • 84kcal
  • 1,6g białka
  • 3,8g tłuszczu
  • 11,6g węglowodanów