Potrzebne składniki:

  • Ryż paraboliczny -100g
  • Kurki- 200g
  • Cebula biała- 1 mała sztuka
  • Filet drobiowy- 300g
  • Śmietanka 30%- 4 łyżki
  • Pietruszka natka- 3 łyżki
  • Woda- 300ml
  • Olej/ oliwa- 1 łyżka
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Do wysokiego garnka wlać olej
  • Cebulę  i kurczaka pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć ok. 6 minut
  • Kurki dobrze oczyścić i pokroić w kostkę, dodać do kurczaka i ponownie smażyć  ok 3 minut, przyprawić, dolać 300ml wody oraz ryż, gotować na małym ogniu ok 20 minut ( co jakiś czas mieszając) 
  • Garnek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut
  • Po tym czasie dolać śmietanki oraz posiekaną pietruszkę, wymieszać

Danie dla 2 osób

Wartość odżywcza 1 porcji

  • 448kcal
  • 39g białka
  • 13,5g tłuszczu
  • 44g węglowodanów
0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *