Jajeczne muffiny z warzywami
Potrzebne składniki:
- Jaja-2 sztuki
- Mleko – 50ml
- Szynka – 40g
- Dowolne warzywa- np. pomidor, papryka, szczypiorek itp.
- Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Szynkę oraz warzyw pokroić w drobną kostkę i wyłożyć do foremki (przeznaczonej do muffinek)
- Piekarnik nastawić na 180 stopni C
- Jaja wbić do naczynia, dodać mleko i przyprawy – wymieszać
- Foremki zalać masą jajeczną
- Włożyć do piekarnika na 15 minut
Propozycja podania:
Pieczywo
Z przypisu otrzymałam 4 muffiny
Wartość odżywcza 1 muffiny
- 54kcal
- 5,4g białka
- 2,7g tłuszczu
- 1,5g węglowodanów