Jajeczne muffiny z warzywami

Potrzebne składniki:

  • Jaja-2 sztuki
  • Mleko – 50ml
  • Szynka – 40g
  • Dowolne warzywa- np. pomidor, papryka, szczypiorek itp.
  • Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  • Szynkę oraz warzyw pokroić w drobną kostkę i wyłożyć do foremki (przeznaczonej do muffinek)
  • Piekarnik nastawić na 180 stopni C
  • Jaja wbić do naczynia, dodać mleko i przyprawy – wymieszać
  • Foremki zalać masą jajeczną
  • Włożyć do piekarnika na 15 minut

Propozycja podania:

Pieczywo

Z przypisu otrzymałam 4 muffiny

Wartość odżywcza 1 muffiny

  • 54kcal
  • 5,4g białka
  • 2,7g tłuszczu
  • 1,5g węglowodanów